Zimní příprava "A" mužstva

 

        Zimní příprava začala 13.1.2015 a končila pohárovým utkáním s SK Skalice u České Lípy. Absolvovali jsme 24 tréninkových jednotek za účasti širšího kádru mužstva (i hráči "B" mužstva) a odehráli jsme čtyři přátelská utkání a jedno pohárové. Věříme, že se zimní příprava plně projeví na výkonech jednotlivých hráčů.

 

 

                   První přípravné utkání jsme sehráli v České Lípě proti domácímu Arsenalu. Tým nastoupil v této sestavě: Machačný, Bobelák, Červenka, Kaiser, Knolle, Brenn, Coufal, Jirák, Paštika, Kuběj, Vacek (dále střídali Vávra, Hetver a Žák)

Před tímto utkáním jsme toho neměli moc odtrénováno, tak jsem měl trochu obavy o fyzické síly, ale nakonec mě hráči překvapili a odehráli velice slušné utkání. V tomto utkání jsme šli do vedení Kubějem, který zužitkoval centr Paštiky z pravé strany. Domácím se po podobné kombinaci povedlo vyrovnat. Ve 20. minutě jsme šli opět do vedení, kdy křížný pas od Coufala zužitkoval Vacek. V 51. minutě jsme odskočili soupeři o dvě branky, kdy se po přihrávce od Brenna parádně z 25 metrů trefil Jirák. Po naší chybě se v 70. minutě radovali domácí a bylo to jen o jednu branku. Zápas se rozhodl v 80. minutě, kdy se po centru Jiráka trefil z dorážky na konečných 4:2 Hetver, ten bohužel v jarní části bude našemu týmu chybět, protože zůstává v Jablonném, kde bude pomáhat se záchranou. V závěru zápasu je škoda, že jsme několikrát šli do slibného přečíslení, ale ani jednou jsme to nepřetavili ve vyšší výhru. Co mě hodně mrzí, že se nám zranil Pavel Brenn, který asi vypadne na celou jarní část, což bude pro tým velké oslabení, které se nám určitě nahradit nepodaří.

                    V dalším utkání jsme narazili v neděli 22. 2. na velmi silného soupeře z Doks se kterým jsme se utkali v Heřmanicích. V tomto zápase jsme postrádali zraněného Brenna, nemocného Knolleho a Jiráka. Při našem úzkém kádru to bylo znát, kdy jsme na střídačce měli pouze Patrika Tótha, který po delší době opět s fotbalem začíná, a když vydrží, bude jedině dobře. Snažili jsme se hrát s velké defenzívy, což se nám dařilo, dokud jsme měli síly, postupem zápasu se ukázalo, že absence některých hráčů v takovém to zápase je klíčová a také rozhodla menší fyzická kondice, kterou musíme stále dohánět. V úvodu zápasu jsme šli dokonce do vedení, kdy se po přihrávce od Coufala trefil nádherně do šibenice z 25 metrů Pěnička, který vstřelil nejhezčí branku utkání. Po zaváhání soupeřovi obrany jsme šli do vedení Vackem již o dvě branky. Soupeř i přesto měl na kopačkách míč více než my. Postupem času nás přehrával a vytvořil si i šance a skóre se začalo pomalu obracet a my už jsme směrem dopředu nebyli nebezpeční. Dlouho jsme drželi příznivé skóre 2:3, ale v samém závěru jsme dostali během minuty dvě slepené branky a nakonec prohráli 2:5. Do tohoto zápasu jsme nastoupili v této sestavě: Machačný, Lexa, Bobelák, Vávra, Kaiser, Červenka, Pěnička, Coufal, Paštika, Kuběj, Vacek (střídající Tóth)

Závěrem bych chtěl říci, že do jarní části budeme vstupovat velice oslabeni, protože pokračovat u nás nebudou Čonka a Hetver, Brenn a Kotěborský je zraněný, Vávra má několika zápasový trest ještě za dorost. Jedinou novou tváří bude Zdeněk Paštika z Nového Boru.                              

                                               M. Novotný, trenér

 

 

Bílý Kostel FK Cvikov
2:3 (1:2)

V předposledním přípravném zápase jsme se utkali v neděli 1. 3. v Hrádku nad Nisou s Bílým Kostelem. Zápas byl
zpočátku vyrovnaný. Kostel šel do vedení v 10. minutě po nešťastném odrazu od našeho obránce, kdy šel sám na bránu domácí útočník a nemýlil se. My jsme vyrovnali ve 20. minutě, kdy se prosadil po centru Kuběje z levé strany Vacek. Těsně před přestávkou jsme předvedli opravdu krásnou kombinační akci na jeden dotek od vlastního vápna a po centru Vacka se dělovkou z voleje pod břevno prosadil Jirák. Ve druhém poločase jsme soupeře přehrávali a výsledkem byla branka v 60. minutě, kdy kopal trestný kop Jirák, domácí brankář míč neudržel a dobíhající míč dorazil do branky Minář. Je jen škoda, že v této fázi zápasu jsme nevstřelili více branek, kdy jsme soupeře přehrávali. Domácí Kostel se v závěru zápasu ještě jednou prosadil a tím stanovil konečný výsledek. Jsem rád, že se do zápasu zapojili i hráči Minář, Kutloch a Urban, kteří mě svým výkonem příjemně překvapili, forma jde nahoru i Tóthovi, který opět začíná po delší pauze, tak uvidíme, jestli mu chuť vydrží. Bylo to důležité i z hlediska velké absence, kdy chyběli Coufal, Paštika, Kaiser, Pěnička, Knolle a zraněný Brenn a na utkání jsme jeli s 12 hráči. Odehráli jsme za nepříznivého počasí velmi slušné utkání a kluci hráli opravdu s chutí a hýřili dobrým pohybem. Pozitivní je také, že jsme ve třech utkáních vstřelili 9 branek. Doufám, že nám tato střelecká potence vydrží i do mistrovských zápasů. Poslední přípravné utkání sehrajeme v sobotu 7. 3. od 15,00h s Višňovou v Heřmanicích, věřím, že už budeme mít kádr více pohromadě.

Sestava: Machačný,  Lexa (45. Tóth), Červenka, Urban, Vávra, Kutloch, Minář, Bobelák, Jirák, Kuběj, Vacek

 


CVIKOV - VIŠŇOVÁ

4:3 (1:0)

K poslednímu přípravnému zápasu jsme zavítali do Heřmanic, kde jsme se utkali s účastníkem krajského přeboru Višňovou. Tento zápas byl z celé zimní přípravy asi nejméně povedený a to i přesto, že jsme vstřelili 4 branky. V týmu Višňové i u nás byla znát absence některých hráčů a na hřišti bylo vidět hodně chyb a nepřesností na úkor kvality, tak doufám, že jsme si to vybrali a v soutěžních zápasech podáme lepší výkon. Je pravda, že máme k dispozici ještě jedno pohárové utkání, které doufám sehrajeme již na přírodní trávě a bude to tak poslední generálka na mistrovské utkání s Harachovem, které hrajeme 21. 3. na domácím hřišti. Věřím, že budou k dispozici všichni hráči, kromě dlouhodobě zraněných. Višňová byla v zápase o něco lepším týmem a vytvořila si i více brankových příležitostí, ale ani ty vyložené nedokázala proměnit, v tomto směru jsme byly produktivnější, a proto jsme nakonec zvítězili 4:3. 

V prvním poločase byla vidět pouze jedna branka, když se z dálky ve 30. minutě trefil Jirák. Ve druhém poločase jsme v 50. a 55. minutě udělali dvě chyby, kdy jsme míč na svých kopačkách nedokázali dopravit do bezpečí, a hosté nás potrestali a skóre se otočilo. Jirák srovnal skóre v 60.min a v 65. minutě pak zahrál perfektně standartku z pravé strany Bobelák a Pěnička nás hlavou poslal opět do vedení a bylo to 3:2. Hosté si v této době vytvořili několik šancí a nastřelili i tyč, ale branka se jim vstřelit nepodařila. Naopak udeřilo na druhé straně, kdy po centru Hetvera z levé strany se v 78. minutě trefil Vacek a bylo to už 4:2. Hosté pak již jen po vyšachování naší obrany snížili 4 minuty před koncem na konečných 4:3.

Sestava: Machačný, Pěnička, Červenka, Knolle, Kaiser, Jirák, Bobelák, Vávra, Coufal, Beneš, Vacek (dále střídali Hetver a Zvara)