mistrovské utkání skalice - cvikov 1:5 (0:2)

Krásné nedělní odpoledne, dnes jsme zavítali za soupeřem do Skalice. Bylo to pro nás velice důležité utkání, když ho zvládneme tak už nás nikdo v tabulce nedohoní. První půli jsme začali dobře, šli jsme za svým cílem. Dominik Dužda vybojoval míč před soupeřovou brankou, míč se dostal k Jirkovi Kroutilovi a ten se v posledních zápasech nemýlí 1:0 pro nás. Po naší brance se hra vyrovnala, soupeř několikrát zahrozil, dostal se i do šancí, ale dnes nás fantasticky podržel náš brankář Mára Žucha. Všechny gólovky zlikvidoval. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, při jedné naší akci Dominik Karásek nádherně našel přihrávkou Kubu Vlka a ten rutinně vstřelil svůj první gól za mladší žáky. Stav utkání 2:0 v náš prospěch. To bylo v prvním poločase vše. O půli jsme si řekli, že už to nesmíme pustit a uskutečnit náš veliký sen o vítězství v celé soutěži. Jenže druhá půle začala a kluci ze Skalice nás začali mačkat, nejhorší to bylo, když se jim podařilo snížit. Najednou byli všude, bylo jich plné hřiště, nějak jsme se nemohli dostat k míči. Branka visela ve vzduchu. Jenže nás zachránily naše brejky, Kuba Vlk utekl a přidal svůl druhý gól, potom Míša Tíma projel celým hřištěm a přidal náš čtvrtý gól, a pátý byl jak přes kopírák, opět Míša prokličkoval přes soupeře, jen s tím rozdílem, že ještě přihrál úplně volnému Ondrovi Novotnému a ten tváří v tvář brankáři, chladnokrevně uklidil míč ke vzdálenější tyči a bylo rozhodnuto. Stav utkání 5:1 pro FK-CVIKOV. Co to znamená, že jsme se stali Vítězi okresní soutěže mladších žáků pro ročník 2016-2017. KLUCI velká GRATULACE. Všichni si to zaloužíte za velikou bojovnost, ne vždy jste byli fotbalovější, ale bojovali jste a ubojovali to Vaše první místo.

Stavebními kameny tohoto týmy byli Mára ŽUCHA, Míša TÍMA, Radek VANČURA a Jirka KROUTIL a byli vhodně doplněni dalšími kluky z řad mladších žáků a z řad kluků starší přípravky.

Musím se zmínit o klucích z přípravky, jmenovitě - Ondra NOVOTNÝ, Tadeáš TÍMA, Mati "BOBO" BOBELÁK, Dominik KARÁSEK, Kuba VLK, Míša DOAN, Míša MLÁZOVSKÝ všichni tito kluci hráli za mladší žáky (někdo více někdo méně) i když jsou věkem někde jinde a hráli velice dobře, bez nich bychom to nikdy nedokázali. Patří jim veliký dík. Ještě nesmíme zapomenout na trenéra starší přípravky Tomáše BOBELÁKA, ten tyto kluky připravil a hlavně nám i jim umožnil, aby za nás mohli nastoupit. I Tomášovi patří veliký dík.

Branky: 2x Kuba VLK, 1x Miša TÍMA, 1x Jirka KROUTIL, 1x Ondra NOVOTNÝ

Sestava: Mára ŽUCHA, Honza HRŮZA, Míša TÍMA (C), Péťa HAMAN, Dominik KARÁSEK, Míra KARÁSEK, Jirka KROUTIL, Ondra NOVOTNÝ, Míša DOAN, Dominik DUŽDA, Kuba VLK

Trenéři mladších žáků